Kraften i saffran | Saffranets ofattbara, läkande kraft

Kraften i saffran | Saffranets ofattbara, läkande kraft

Saffransblomman, tack vare dess unika egenskaper, kan ha en extraordinär effekt på att förbättra människors hälsa. Bland saffranets egenskaper kan vi nämna saffran hjälper förbättra funktionen av andningsorganen och magtarmarna, det kan förbättra ditt sömnmönster, minska blödningar, förbättra hjärthälsan, öka blodflödet, motverka diabetes, öka benstyrkan, och förbättra immunfunktionen. Läs gärna vidare för att bekanta dig med den fantastiska kraften som finns i saffran.

Crocus sativus

What is Crocus sativus

Crocus sativus är den vetenskapliga benämningen på saffran. Denna planta används nämligen inte bara i matlagning, utan är även en viktig ingridiens i traditionella och moderna mediciner.

En av de vanligaste dödsorsakerna i dagens samhälle är cancer. I traditionell medicin används saffran i en medicinsk kompott för att försöka behandla många sjukdomar, såsom diabetes, högt blodtryck, och cancer. Även modern forskning visar att saffran kan vara effektivt att användas vid produktion av kompletterande läkemedel. Detta då saffranpistiller kan hämma tillväxten och spridningen av cancerceller samtidigt som den inte påverkar tillväxten av normala celler. Saffran minskar även biverkningarna av vanliga behandlingar.

De huvudsakliga metaboliterna i saffranspistiller är monoterpenaldehyder och karotenoider. Dessa är effektiva antioxidanter som har starka anti-cancer och anti-mutagena effekter. En av de fantastiska egenskaperna av saffran är att anti-tumör läkemedel som innehåller saffranpistiller kan användas som ett säkert komplement och behandling av olika cancerarter.

Saffrans inverkan på COVID-19

Saffran är världens mest dyrbara krydda, räknat i värde per kvantitet som skördas. Det är framför allt den unika smaken och starka röda färgen som gör saffran eftertraktad världen över. En av saffrans mindre välkända egenskaper är dock dess förmåga att stärka immunförvaret. Denna illröda, aromarika kryddanär väldigt användbar i sjukdomar relaterade till immunförsvaret. Att konsumera saffran är därför extra viktigt för äldre samt människor med nedsatt immunförsvar. Anledningen till att saffran är så bra för immunförsvaret är för att det innehåller många B-vitaminer, så som B1, B2, och B6, samt C-vitaminer, vilka är viktiga för att skapa ett funktionerande immunsystem. Saffran innehåller även karotenoider som påverkar hur kroppen reagerar på attacker mot immunsystemet.

Forskning har visat att saffran hjälper immunförsvaret genom att stimulera en snabb cellulär reaktion som boostar immunsystemet. Samma studier visar även vilka fantastiska egenskaper saffran har och hur det hjälper förebygga cancer. Tack vare saffranets förmåga att stärka immunförsvaret används denna planta i många behandlingar och i förebyggande syfte för sjukdomar och virus.

Den viktigaste hälsoeffekten av saffran är därför dess förmåga att stärka immunförsvaret. Att ha ett starkt immunförsvar är extra viktigt i tider när virus och influensa sprids snabbt i samhället. Ett exempel på detta är virussjukdomen COVID-19 som härjar världen över. Ett bra sätt att skydda sig mot viruset är att stärka immunförsvaret, även om det såklart inte garanterar att kroppen kan stå emot detta starka virus. Det finns många sätt att stärka immunförsvaret, men ett enkelt och effektivt sätt är att konsumera saffran. Att det är väldigt gott och uppfriskande är ju, så klart, bara en bonus!

Tandverk? Testa att använda saffran!

Den största orsaken att vi lider av tandverk är inflammationer i det inre skiktet i tanden, eftersom detta område innehåller känsliga nervfibrer och blodkärl. För att förebygga infektion i tandmassan och plågsamma tandläkarbesök kan det vara värt att testa att använda bryggd saffran utvärtes och se om det hjälper. Denna metod används för att minska problem bland spädbard vars tänder växer eftersom saffran minskar irritabilitet, rastlöshet, och kliande tandkött samt har lugnande egenskaper. Saffran används därför även i många munvatten för att förbättra munhälsan och förhhindra munsår.

Amazing saffron power on Covid-19

Konsumera saffran när du är gravid för en säker graviditet och hälsosamt barn!

Another amazing saffron power is for women who are pregnant and want their infants become athlete or fashion model!

I den forna mellanöstern hävdar legender att kvinnor som konsumerar saffran under graviditeten minskar risken att drabbas av sjukdomar och komplikationer under graviditeten samt ökar sannolikheten att få ett friskt barn. Även om ingen modern forskning har gjorts på ämnet ligger det säkert något i dessa historier. Det är nämligen välkänt att saffran hjälper matsmältningssystemet, vilket är viktigt då många kvinnor får problem med just detta under graviditeten.

Fördelar med att konsumera saffran under graviditeten

Det finns manga fördelar med att konsumera saffran för alla människor, men vissa fördelar är specifika för gravida kvinnor. Dessa förutsätter att konsumptionen är måttlig, så klart!

Benefits of eating saffron in pregnancy

  • Det stabiliserar humöret

Utsöndrandet av hormone under graviditeten kan leda till att humöret hamnar i instabilitet och göra en irriterad. Saffran ökar blodflödet i kroppen och hjälper kroppen utsöndra seratonin, vilket är en naturligt antideppresiv hormon som hjälper kroppen stabilisera humöret. Utsöndringen av detta hormon spelar en viktig roll i allas välbefinande, men är kanske extra viktigt för kvinnor under graviditeten.

  • Det sänker blodtrycket

Tre till fyra saffranspistiller i ett glas mjölk kan hjälpa att sänka blodtrycket. Saffran hjälper nämligen musklerna i kroppen att slappna av samtidigt som det stimulerar livmodern.

  • Det hjälper matsmältningssystemet

Gravida kvinnor lider ofta av problem med matsmältningen. Saffran ökar blodtillförseln till mag-tarmkanalen och snabbar på ämnesomsättningen. Det är rekommenderat att konsumera saffran i samband med mjölk, då mjölk är en viktig källa för proteiner och kalcium men kan vara svår för kroppen att smälta utan att känna sig uppblåst.

  • Det minskar risken för morgonsjuka

Fibrerna i saffran kan förebygga illamående, yrsel, och morgonsjuka under graviditeten. Om teet inte fungerar för dig, testa saffran i stället och se att du kommer må mycket bättre.

  • Det bekämpar anemi

En av de fantastiska egenskaperna i saffran är framför allt viktig för de som saknar tillräckligt med friska röda blodkroppar. De flesta kvinnor lider av anemi. Saffran innehåller järn och vitala celler, samma som återfinns i röda blodkroppar. Regelbunden konsumption av saffran tillsammans med mat ökar blodhemoglobinet.

Saffran; bra för dig, bra för jorden

Nu när du gjort dig bekänt med denna fantastiska och magiska kryddan, ber vi om att få presentera vår handplockade, ekologiska iranian saffron. Den saffran som vi säljer på Röda Guldet är handblockad på en lokal bondgård där vi kan se till att bonden får rättvis kompensation för det arbete han utför. Vi startade Röda Guldet med ett enkelt löfte: att erbjuda autentisk saffran av högsta kvalité till ett rimligt pris. Denna vision leder oss framåt när vi skriver nästa kapitlet i historien om det Röda Guldet.

Fördelar med Röda Guldet

  • Vi använder inga mellanhänder
  • Vi späder inte ut våra produkter med saffran av lägre kvalité
  • Vår saffran är sådd utan bekämpningsmedel och skonad från alla typer av konserveringsmedel
  • Hos Röda Guldet kan du beställa i större kvantiteter för ett lägre kilopris (vi välkomnar grossister, restauranger, kafeér, mm.)
  • Fri frakt, snabb leverans – direkt i brevlådan!

Relaterade inlägg: 

Saffran som hälsokost

Vilket land har världens bästa saffran?

 

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SEARCH

Enter what you are looking for :