Har du någonsin smakat på fisksoppa med saffran i?

Har du någonsin smakat på fisksoppa med saffran i?

Fisksoppa är en av Sveriges mest populära soppor. Det kan vara intressant att veta att laxsoppa inte är den enda soppan i Sverige som har den användbara saffrankryddan som ingrediens. Det finns också en soppa med torsk och räkor som tillagas med saffransås.(salmon soup)

Louise lärde dig receptet på denna fisksoppa med saffransås på nordickitchenstories hemsida.

Om du är ett stort fan av fisksoppa och saffranskrydda föreslår vi att du fortsätter med den här artikeln.

För att laga saffransfisksoppa förbereder vi först saffransåsen. Sedan fortsätter vi med recept på fisksoppa.

Ingredienser till saffransås

  • Några saffranspistiller som du köpt från Röda Guldet
  • 2 skopor färska brödsmulor
  • 1 äggula
  • 50 ml olivolja
  • 50 ml solrosolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Citronextrakt
  • Cayennepeppar
  • Salt och svartpeppar

Hur man gör saffransås till fisksoppa?

  1. Brygg först finmalet saffran eller saffranspistiller från Röda Guldet (efter pulverisering) i kokande vatten.
  2. Krydda äggulorna med vitlökspulver, salt, cayenne- och svartpeppar.
  3. Häll brödsmulorna i en skål. Tillsätt sedan den smaksatta äggulan och citronextraktet.
  4. Tillsätt flytande olja och blanda väl. Observera att du behöver tillsätta rikligt med olja.
  5. Häll saffransbrygden över brödsmulorna.
  6. Tillsätt sedan lite olivolja åt gången och blanda väl.
  7. Smaka av såsen när den börjar bli tjockare. Om du vill att den ska smaka skarpare och lite syrligt, tillsätt citron och cayennepeppar.

Saffransåsen till fisksoppan är klar, så nu kan vi gå vidare med att förbereda fisksoppan. Resten av artikeln kommer att publiceras hos oss, så håll ögonen öppna!

Ingredienser till fisksoppa med saffransås

  • 1 medelstor dillstjälk utan fänkål
  • 1 medelstor vit purjolök (den vita delen)
  • 150 gram morötter
  • 250 gram potatis med tunt skal (fast)
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten dillstjälk
  • ½ tesked dillfrö
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 4,5 dl sås på ostronextrakt och räka
  • 2 dl grädde
  • 350 gram nordatlantiska räkor
  • 500 gram torskfilé
  • 100 gram smör

Hur gör man fisksoppa med saffransås?

  1. Skär först purjolök, dillstjälk, skalade morötter, potatis och vitlök i 1 cm stora bitar.
  2. Skala räkorna. Behåll skalen.
  3. Häll upp 4,5 dl vatten i en skål. Tillsätt räkskalen och ostronextraktet och låt det koka i 20 minuter. Sila sedan av.
  4. Stek alla grönsaker och dillfrön i en kastrull med olivolja och smör tills de blir mjuka.
  5. Tillsätt vitt vin och låt det koka på låg värme.
  6. Tillsätt grönsakerna och grädden till skålen med ostronextrakt.
  7. Efter 10 till 15 minuters koktid är soppextraktet klart.
  8. Smaka av extraktet och grönsakerna. Om du gillar smaken, häll upp det i en skål.
  9. Tillsätt 1 cm stora skivor torskfilé och räkor.
  10. Garnera fisksoppan med dill och saffransås.

Observera att hög kvalitet på saffran effektivt förstärker smaken på saffransåsen, vilket gör fisksoppan än mer utsökt. Om du har köpt iranian saffran från Röda guldet kan du vara säker på att såsen kommer att smaka läckert. Röda guldets saffran är ekologisk och kommer från de ursprungliga saffran-leverantörerna.(salmon soup)

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SEARCH

Enter what you are looking for :