Hur man hittar äkta saffran | att kontrollera kvaliteten på saffran

Hur man hittar äkta saffran | att kontrollera kvaliteten på saffran

Vad är saffran?

Saffran har länge kallats rött guld på grund av sitt höga värde och pris. Det höga värdet på saffran och dess sällsynthet har fått vissa profitörer att fuska med denna värdefulla krydda och sälja förfalskad saffran till kunderna i stället för ren saffran. En av metoderna för att fuska är att ersätta färgade blommor med saffran. Ibland sprutar de också saffran, olja, godissirap eller saltvatten på pistillerna för att gå upp i vikt. Här ska vi diskutera hur man hittar rent saffran och vi vill också presentera ett pålitligt saffransmärke som du kan lita på.

Read More: iranian saffron

Delar av saffranblomman

Saffran är en växt som växer genom sina lökar. Lökens lök har ett brunt strå som skyddar den. När lökarna har planterats börjar de växa och bildar en stam i vars ände en knopp bildas. Efter blomningen får du en lila blomma med 6 vackra kronblad som skyddar de 3 röda pistiller. Dessa tre röda pistiller är samma utsökta substans som tillagas med stor ansträngning. För att hitta ren saffran måste du först känna till saffransens olika delar.

 • Tre kronblad och tre skalblad av samma färg lila så att skalbladen är svåra att skilja från kronbladen.
 • Den består också av tre ståndare vars flaggstång är dubbelt så lång som själva ståndaren. Stamen är gul med pistill i mitten av blomman.
 • Pistillen har en vit bas som leder till ett rött triangulärt märke som är 30 mm långt, vilket är den mest värdefulla delen och har ett mycket högt materiellt värde.

Typer av äkta saffran

Till skillnad från andra kryddor finns det olika typer av saffran, och i var och en av dem är saffranspistillen inte likadana, och denna skillnad beror på typen av skörd, separation (fyllning) av saffranblommorna, klimatet i regionen och slutligen på dess kvalitet. Tänk på att Iran har världens renaste saffran och att Kashmir-, Spanien- och Afghanistan-safran är de svagare typerna. Om du känner till de olika typerna av saffran kan det hjälpa dig att skilja ren saffran från falsk saffran. Vi har listat de olika typerna av saffran från högsta kvalitet till lägsta kvalitet. När du läser den här delen kan du förstå hur man hittar ren saffran.

 • Super Negin Saffran: I Super Negin Saffran har safranal och crocin de högsta halterna och har en mycket hög färg och arom jämfört med andra typer av saffran.
 • Pseudo Negin saffran: Färgen på denna typ av saffran är mycket mer än andra typer av saffran, men den når inte upp till Super Negin saffran (kvalitetsmässigt).
 • Negin saffran: I Negin saffran finns det ingen krökning och krökning av saffranspistiller och grenarna är separata och helt röda.
 • Sargol saffran: Det finns inga gula eller vita pistiller av saffran (rot) i Sargol saffran och det är den mest använda typen av saffran.
 • Pushal saffran: Pushal saffran är en saffran som har röda pistiller med viss stil.
 • Saffransparti: I denna typ av saffran torkas saffransstjärnorna genom att de staplas på varandra.
 • Safranrot: Den vita delen av saffran som finns i slutet av saffranspistillen kallas saffranrot.

Hur man tillverkar falsk saffran

För att kunna skilja ren saffran från falsk saffran bör du känna till hur man tillverkar förfalskad saffran. En av de vanligaste metoderna är att använda färgat majssilke i stället för saffran. Ett annat sätt att göra saffranen oren är att öka saffransvikten genom att förvara den i våta utrymmen.

Sätt att hitta ren saffran

För att undvika problem vid beredningen av saffran är det bättre att köpa det från betrodda butiker och välkända märken. Men för att skilja ren saffran från oren saffran kommer vi nedan att beskriva några egenskaper hos ren saffran.

 • Mindre färg längs varje saffrantråd tyder på att saffranet är av låg kvalitet.
 • Doften av ren saffran är söt, och om du smakar på en del av den är den lite bitter.
 • För att kunna känna igen Sargol-saffran måste alla saffranspistiller ha samma färg.
 • Ibland är dess utseende och arom bra, men man kan se krossade bitar i den, vilket inte är något problem.
 • Ren saffran är inte fet.

Vad är priset på iranskt saffran? ( iranian saffron price )

Att känna igen ren saffran genom färgen

Lägg lite saffran i kokande vatten. Om pistillernas färg bleknar och blir vit efter 5 minuter är det falskt saffran. Ett av de enklaste sätten att besvara frågan om hur man hittar rent saffran är genom att koka vatten.

Användning av metangas för att hitta ren saffran.

För att besvara frågan om hur man hittar ren saffran är metangas praktiskt! Metangas är en kraftfull indikator för ren saffran. Lägg lite saffran på metangas. Om dess färg blir lila eller orange visar det att saffranen är ren. Men om saffran blir gult visar det att saffranen är oren och förfalskad.

Stigmas av äkta saffran

En annan del av saffran är stigmas. Stigmas bör inte vara för glänsande, saffran och majs är mycket lika varandra när det gäller stigmas. Majssilke eller pistiller är raka, men för saffran är dessa pistiller böjda. Dessa kurvor i saffran är ett tecken på kvalitet och originalitet.

Undvik att köpa falsk eller oren saffran

Förfalskad saffran innehåller många föroreningar och konsumtion kan ge biverkningar. Att ta det en eller två gånger orsakar naturligtvis inte nödvändigtvis cancer, men det har farliga effekter på lång sikt. Om en person använder detta ämne mycket och har en bakgrund av allergiska sjukdomar kommer han eller hon efter några år att få allvarliga sjukdomar och konsumtionen kan orsaka komplikationer som allergier och till och med förgiftning. När du läser det här inlägget förstår du faktiskt hur man hittar ren saffran från förfalskad saffran.

Köp från jordbrukare direkt från Röda Guldet

På Roda Goldet köper vi ren saffran direkt från våra odlare i Iran och det finns ingen mellanhand mellan oss. Detta är anledningen till att jordbrukarna gynnas mer och att vi också får renare saffran. Så om du vill ha rent saffran till ett mycket lågt pris kan du besöka vår webbplats och hitta mer information där.

Gratis frakt, återvinningsbara förpackningar och inköp direkt från odlare är kännetecknen för vår saffran! Vi finns i Sverige, men våra produkter kommer från orientaliska länder!

Om du har en restaurang eller ett konditori erbjuder vi dig också mycket attraktiva alternativ. Vi har en mycket stor jordbruksmark i det bästa saffransodlingsområdet, nämligen Qaenat, Iran, där vi kan tillgodose alla dina behov i stor skala. Så om du vill köpa stora volymer saffran kan du besöka vår webbplats. Om du köper saffran från oss behöver du inte ens veta hur man skiljer ren saffran från falsk saffran!

More information: VARFÖR PERSISK SAFFRAN ÄR DEN BÄSTA

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SEARCH

Enter what you are looking for :