Recept på lussekatter med gyllene saffran till Lucia

Recept på lussekatter med gyllene saffran till Lucia

Lussekatter är starkt kopplade till lucia i Sverige. Den här högtiden, som också är känt som firandet av ljus, firas den 13 december varje år. Unga bär vit med ett rött band runt midjan och dekorerar håret med ljus eller glitter. I gammal tradition brukade den äldsta dottern i varje hus servera sina föräldrar en korg med lussekatter och kaffe på morgonen av Lucia.

St. Lucia Day lussekatte bread recipe with golden saffron spice

Nu ska vi gå igenom hur man kan göra utsökta lussekatter med saffran, den dyraste kryddan i världen. Kom ihåg att nyckeln till bra lussekatter är saffran av hög kvalitet vilket du kan köpa  saffran  på Röda Guldet.

Ingredienser:

  • 1 ¾ dl mjölk
  • ½ tsk Röda Guldet saffranspistiller
  • 1 tsk granulerad socker
  • 25 g jäst
  • 3 ½ – 4 skopor mjöl
  • ½ tsk salt
  • 3 pudrade kardemumma frön
  • ¼ skopa smör
  • 2 ägg
  • Russin att dekorera med

Tillagning:

  1. Knäck äggen och vispa välLussebullar bread recipe
  2. Häll mjölk i en kastrull, lägg till saffran och socker, och värm de. När mjölken börjar evaporera, stäng av spisen
  3. Lägg till jäst till den varma mjölken. De borde börja skumma inom 5 till 10 minuterLussebullar bread recipe
  4. Ta en ny bunke och blanda mjöl, socker, salt, och kardemumma                              mixing
  5. Tillsätt den skummade mjölken i mjölet. Blanda med en köksmixer eller elvisp tills degen är helt blandadAdd the mixture of puffed milk.                                                                    Add the mixture of puffed milk
  6. Medan du rör om, tillsätt de resterande sockret lite i taget. Fortsätt att mixa tills degen fastnar på mixern
  7. Låt degen jäsa under en till två timmar tills den har dubblerat i storlek. För att kontrollera att degen är klar, peta på den. Om den inte återgår till sin tidigare storlek snabbt så är den redo
  8. Knåda degen noggrant när den är redo. Dela upp degen i delar på ca 60-70 gram var, rulla dom och forma dem till s formar (eller andra formar om du föredrar)Lussebullar bread recipe
  9. Placera en handduk över lussekatterna och låt jäsa i 30 minuter                              Wrap all shaped doughs whit plastic
  10. Pensla med ägg och dekorera med russinLussebullar bread recipe
  11. Sätt på ugnen på 205 ° C
  12. Sätt in i ugnen i 10-11 minuter. Tips: Flytta lussekatterna efter ca 6 minuter för att se till att alla delar tillagas jämnt
  13. Dina Lussekatter gjorda med gyllene saffran är redo att avnjutas!                                        Lussebullar bread recipe

Om du bakar lussekatter föreslår vi att du även köper Röda Guldets saffrans teer som du kan njuta av i kombination med dina lussekatter.(Lussekatte bread)

Lussebullar bread recipe

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SEARCH

Enter what you are looking for :