Varför älskar alla saffranspudding och hur gör man söt pudding med saffranssmak?

Varför älskar alla saffranspudding och hur gör man söt pudding med saffranssmak?

Olika recept kan antingen ge söt eller salt pudding och kan serveras som antingen mat eller som efterrätt beroende på smak och kultur.(saffron pudding)

Huvudingredienserna i söt pudding är mjölk, socker, ägg, stärkelse, och gelatin. Genom olika ingredienser kan vi göra en mängd olika sorters puddings såsom saffranspudding, rispudding, gotlands pudding, och persisk saffranspudding (shole-zard).

Vad är saffranspudding och varför är det så populärt? 

Saffranspudding är en fluffig söt dessert med rik saffran krydda i. Även om gotlands pudding också innehåller saffran så är den annorlunda från en saffranspudding.

Saffranspudding har ett väldigt högt näringsvärde, tack vare att den innehåller en stor mängd antioxidanter, vilket är en anti deprimerande, bra för hår stärkelse, reducera smärta, blodfetter och kolesterol. De är dessa medicinska egenskaper tillsammans med dess arom, och saffrans färg som gör efterrätten så populär.(saffron pudding)

Häng med oss för att lära dig hur man gör saffranspudding!

Ingredienser:

Saffron Pudding

  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 msk stärkelse
  • 1 msk socker
  • 10 pestiler saffran
  • ⅛ tsk salt
  • 100 g grädde???

Gör så här:

C:\Users\arian\Desktop\7a7382ccdbed986ea687310b2dc987bb-1080x675.jpg

  1. Mal 10 saffranstrådar från Rodaguldets shop. Brygg den malda saffranen i varmt vatten
  2. Blanda stärkelse, mjölk, socker, och salt tills stärkelsen och sockret helt har lösts upp i mjölken

Tips: Kvaliteten på stärkelsen gör stor skillnad på kvaliteten av puddingen!

  1. Värm mixen tills de kokar, sänk sen temperaturen
  2. Separer äggvitan och äggulan
  3. Blanda äggulan med den bryggda saffranen och tillsätt dem till den kokta mjölkmixen
  4. Blanda äggvitan med en mixer tills den blir fluffig. Lägg sen till grädde och fortsätt att blanda. Rör sedan ner den i mjölk mixen
  5. Slutligen, blanda hela mixen långsamt tills puddingen tjocknar. När den har tjocknat, stäng av spisen
  6. Smörj dessert formarna och häll i smeten medans den fortfarande är varm
  7. Låt puddingen stå i kylen i 2-3 timmar tills kall. Nu är din saffranspudding redo att ätas eller dekoreras!

Dekorera din saffranspudding

Saffron pudding

Saffrans puddingen kan dekoreras på flera olika sätt

  • Dekorera puddingen med dina favoritfrukter såsom banan, jordgubbar, kiwi, och tangerine
  • Garnera saffrans puddingen med kokosnöts puder, rossylt, och mandel skivor
  • Garnera saffrans puddingen med choklad.
  • C:\Users\arian\Desktop\unnamed (1).jpg
    • Använd antingen smält choklad eller choklad pulver som du lägger i din dessert form innan du häller i din puddings smet
  • Garnera saffrans puddingen med pistage; Häll pistage pulvret på puddingen

Du vet att puddingen är lyckad när den har god doft och smak.Du kan köpa saffran av hög kvalitet på Röda Guldets onlinehandel?

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster hittills! Bli den första att betygsätta detta inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

SEARCH

Enter what you are looking for :