vår berättelse

Berättelsen om Röda Guldet

Idén om Röda Guldet uppstod runt ett middagsbord mellan två vänner som fastnat i karantän. Två saffransdyrkare som var trötta på att betala överpris för mediokert saffran. Således frågade vi oss själva: varför är det så svårt att hitta saffran med hög kvalité till ett rimligt pris? Två till synes klipska killar, oförmögna att komma fram till en bra förklaring. Men innan natten var över hade visionen om det röda guldet skapats. Vi startade Röda Guldet med ett enkelt löfte: att erbjuda autentisk saffran av högsta kvalité till ett rimligt pris. Denna visionen leder oss framåt, när vi skriver nästa kapitel i berättelsen om Röda Guldet. 

Vilka är vi?

Kortfattat: Ehsan, Elliot och bonden. Det är bara vi. Vi har inga gårdar på industriell skala; vi använder inga mellanhänder, och vi späder inte ut våra produkter med undermålig saffran. Vi fokuserar istället på att leverera handplockad saffran på en liten gård där vi kan se till att bonden arbetar under rättvisa förhållanden. Eftersom vi är involverade i varje steg kan vi garantera att saffranet är av allra högsta kvalité, sådd utan bekämpningsmedel, och skonad från alla typer av konserveringsmedel, tillsatser eller något som inte kommer från åkrarna på våra saffransgårdar. 

Ehsan

Ansvarar för inköp, kontroll samt paketering av saffranen. Hanterar även IT och digital marknadsföring. Kontakta gärna för frågor om saffranets ursprung och kvalité samt teknisk support och marknadsföring.

Ehsan.naghiaei@rodaguldet.se

Elliot

Har hand om försäljning, leverans, och kundrelationer. Tveka inte att höra av er för frågor om era köp, föreningar, samt företag-och grossistförfrågningar, eller något annat som rör handel av saffran.


Elliot.danielsson@rodaguldet.se

Bonden Gasi

Gasi är en Röda Guldet® bonde och har odlat saffran i över 50 år. Hans familjegård är där magin skapas; belägen vid Romushtikin Ghaen dalen är det den perfekta miljön för saffransodling, då den bevattnas naturligt av de närliggande vattenkällorna. Ingen känner detta landskap så väl som Gasi.

Vill du veta mer?

Om du tycker om våra produkter och gillar vad vi gör, håll kontakten med oss! Vi lägger regelbundet ut bilder från vår skörd, delar med oss av nya recept, och postar om underverket som är saffran på våra sociala medier. 

SEARCH

Enter what you are looking for :